Polityka prywatności

§ 1

Słownik pojęć

 

  1. Sprzedawca – Paweł Grabski, prowadzący działalność gospodarczą pod firmą „COMPLEX” Paweł Grabski z siedzibą przy os. Centrum 2, 66-300 Międzyrzecz, wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Gospodarki, NIP 5961570356, REGON 211047610, kontakt mailowy: sklep@fryzomania.pl, kontakt telefoniczny: 508 273 057
  2. Sklep – serwis internetowy należący do Sprzedawcy, dostępny pod domeną www.fryzomania.pl.
  1. Newsletter – elektroniczna forma biuletynu rozsyłanego za pomocą poczty elektronicznej do kupujących oraz innych użytkowników Sklepu.

 

§ 2

Postanowienia ogólne

 

  1. Administratorem danych osobowych, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, jest Sprzedawca.
  2. Klient podając swoje dane osobowe przy dokonywaniu zakupu w Sklepie oświadcza, że dane te są zgodne ze stanem faktycznym.
  3. Podając swoje dane osobowe Kupujący wyraża zgodę na przetwarzanie tych danych przez Sprzedawcę w celu realizacji i obsługi umowy sprzedaży towarów.
  4. Kupujący zgodnie z powołaną powyżej ustawą ma prawo wglądu do swoich danych osobowych, możliwość ich poprawiania oraz usunięcia. Sprzedawca zapewnia każdemu Kupującemu prawo kontroli przetwarzania danych zgodnie z art. 32 ustawy o ochronie danych osobowych.
  5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na przetwarzanie danych osobowych uniemożliwia zrealizowanie i obsługę przez Sprzedawcę umowy sprzedaży towarów.
  6. Przetwarzane przez Sprzedawcę dane osobowe to imię i nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, adres e-mail oraz ewentualnie dane do faktury i adres dostawy.
  7. Dane osobowe są chronione i zabezpieczone przez Sprzedawcę przy dołożeniu najwyższej staranności, mając na celu zapobieżenie bezprawnemu przetwarzaniu danych osobowych oraz ich przypadkowej utracie lub uszkodzeniu.

 

§ 3

Zasady działania Newslettera

 

  1. Zapisując się do Newslettera w Sklepie Kupujący wyraża zgodę na wykorzystywanie e-maila podanego przez Kupującego do informowania go o nowościach, promocjach, rabatach, poradach.
  2. Adresy mailowe Kupujących, którzy zarejestrowali się w Newsletterze wykorzystywane są tylko w celu wysyłania informacji o nowościach, promocjach, rabatach, poradach. Adresy te nie są przekazywane osobom trzecim.
  3. W każdej chwili Kupujący ma prawo zrezygnować z Newslettera (kontaktując się w tym celu ze Sprzedawcą).

 

§ 4

Dane zbierane automatycznie

 

  1. Sprzedawca nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania ze Sklepu. Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez Sklep i przechowywane na komputerze każdego użytkownika Sklepu zawierające pewne informacje związane z korzystaniem przez użytkowników ze Sklepu. Wykorzystywane przez Sklep pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez użytkowników ze Sklepu i służą do przechowywania informacji takich hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny.
  2. Sklep internetowy wykorzystuje niżej wymienione pliki cookies w następujących celach:
    1. Stosujemy "cookies" sesyjne (tymczasowe) oraz stałe. "Cookies" sesyjne przechowywane są na urządzeniu użytkownika do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej. „Cookies" stałe przechowywane są przez zdefiniowany czas, który określany jest parametr zawarty w pliku „cookies” - użytkownik dysponuje możliwością ich ręcznego usunięcia.
    2. Strona korzysta z Google Analytics, serwisu analityki internetowej udostępnionego przez Google Inc. (“Google”). Google Analytics używa ciasteczek, które są małymi plikami tekstowymi zapisanymi na Twoim komputerze w celu umożliwienia przeanalizowania sposobu korzystania ze Strony. Informacje generowane przez ciasteczka na temat korzystania ze Strony (łącznie z adresem IP) będą przekazywane i przechowywane przez Google na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystać z tych informacji w celu oceny korzystania ze Strony, tworzenia raportów dotyczących aktywności na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na stronach i korzystaniem z Internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli jest to wymagane prawnie, lub jeżeli osoby trzecie przetwarzają te informacje na zlecenie Google. Google nie będzie łączyć adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi przechowywanymi przez Google. Korzystając ze Strony, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Google w sposób i w celach określonych powyżej.
  3. Inne portale, w tym portale społecznościowe (np. Facebook), używają „ciasteczek" na stronie Sklepu do zbierania anonimowych danych dla celów reklamowych i statystycznych
  4. W każdym wypadku użytkownik Sklepu może zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje przeglądarki internetowej. W razie problemów administrator danych doradza skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki.
  5. Dane zbierane automatycznie (takie jak: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego użytkownika Sklepu) mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na stronie Sklepu, zbierania danych demograficznych użytkownikach Sklepu lub do personalizacji zawartości strony Sklepu.
  6. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.
  7. W celu realizacji umowy sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów GLS, Poczta Polska, Payu.pl. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum. O ile Państwo wyrazili na to zgodę, sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów GLS, Poczta Polska, Przelewy24 w celach realizacji płatności czy dostarczenia przesyłki. W przypadku, gdy chcą Państwo cofnąć wyrażoną w tym zakresie zgodę, prosimy o przesłanie takiej informacji na adres sklep@fryzomania.pl.
widget po rozwinięciu